Finished Cathy's Flower HouseMijn derde doe-het-zelf poppenhuisproject was Cathy’s Flower House van Robotime. Af en toe was het een flinke uitdaging, maar het resultaat is echt prachtig. En dat terwijl ik zelfs een keer een aardig grote fout maakte. Maar daar vertel ik later meer over.

Ik heb veel tijd in deze schoonheid gestoken, maar ik zei het al, het resultaat mag er wezen.

Zo. Veel. Bloemen.

Verrassing: je moet een heleboel bloemen en planten maken. Hier gaat de meeste tijd in zitten, maar ja … wat is een kas zonder bloemen of planten? Door al die bloemen ziet dit miniatuurkasje er heel echt uit.

Een project beginnen

Het is altijd spannend om aan een nieuw project te beginnen. Dit geldt ook voor doe-het-zelf huisjes. Zelf had ik nog nooit een doe-het-zelf huisje (of DIY house) van Robotime geprobeerd, maar gelukkig werd ik niet teleurgesteld. Ik heb de mijne op AliExpress besteld en een paar weekjes later werd hij thuis afgeleverd. Deze DIY kit zag er erg professioneel uit. Er zat een zeer uitgebreid instructieboekje bij, met gekleurde foto’s die je stap voor stap vertellen wat je moet doen. Ik weet het niet helemaal zeker, maar volgens mij waren de batterijen als enige niet meegeleverd (waarschijnlijk omdat het pakket anders niet door de douane komt).

Voorbereiden om Cathy’s Flower House te maken

Cathy's Flower House instructions

Wanneer je een doe-het-zelf huisje gaat bouwen, heb je aardig wat spullen nodig. Of misschien heb je het niet allemaal écht ‘nodig’, maar al die spullen maken het knutselen wél een stuk eenvoudiger. Op mijn pagina Gereedschap laat ik je wat van mijn favoriete hulpmiddelen zien.

Je kunt jezelf een heleboel tijd besparen als je alles wat je nodig hebt, bij de hand hebt. Daarom pak ik voordat ik begin altijd mijn gereedschapskist, mijn blauwe koffertje erbij. Daarin zitten al mijn belangrijkste ’tools’. Denk bijvoorbeeld aan schaartjes, tangetjes, een pincet — noem maar op. Toen ik net met deze nieuwe hobby begon, had ik alleen een paar basisdingen gekocht. Maar niet lang daarna heb ik allerlei handige dingen aangeschaft die mijn nieuw ontdekte passie goed ondersteunen. (Want jep, ik raakte nogal verknocht aan het bouwen van doe-het-zelf huisjes.)

Oeps … verkeerde kant

Ok, dus blijkbaar had ik aan het begin al een fout gemaakt, waar ik pas helemaal aan het eind achter kwam, toen ik Cathy’s Flower House in elkaar ging zetten. Gelukkig had ik thuis wat dingen liggen waarmee ik mijn fout kon herstellen. En nu kun je de fout niet eens meer zien, als je niet weet dat hij er is.

Cathy's Flower House

Wat ik fout deed, is de vloer verkeerdom vastlijmen. Hierdoor pasten de wanden niet op de juiste manier, waardoor de vloer helemaal scheef liep. Hoe het ook zij, het is nu bijna niet meer te zien.

Hoe ik het fikste

Ik heb uiteindelijk een paar kurken onderzetters gebruikt om de vloer aan een kant wat te verhogen. Op die manier kon ik hem toch nog aardig waterpas krijgen, zodat de vloer en de wanden beter op elkaar aansluiten. Door een paar stukken van de onderzetters te knippen en aan elkaar te lijmen, had ik een verhoging die ik onder de vloer kon lijmen op de plek waar die omhoog moest komen.

Zo veel details

Al met al ben ik echt heel enthousiast over deze DIY kit van Robotime. Er zitten heel veel mooie details in. Het is een compleet pakket. Alle materialen, de stap-voor-stap gebruikersgids en zelfs de mogelijkheid om een werkende lamp te installeren, maken van Cathy’s Kas een echte topper.

Video van Cathy’s Flower House

Bekijk hieronder een video van Cathy’s Flower House, of ga naar YouTube.

(Visited 438 times, 1 visits today)