Finished Forest TimesMet trots presenteer ik … mijn eerste poging tot het bouwen van een doe-het-zelf poppenhuisje! Het huisje Forest Times van het merk Cute Room hoort bij een driedelige serie, genaamd American Retro Style. De andere twee huisjes uit de serie heten Holiday Times en Happy Times. Zoals je kunt zien op de bijbehorende pagina, heb ik Holiday Times ook gemaakt.

Klik om te vergroten

Aan de slag

Een goede manier om iets te ondernemen wat je nog nooit eerder hebt gedaan, is waarschijnlijk door iemands instructies te lezen of door wat tijd nemen om je voor te bereiden. Oh, nou ja, ik dook er gewoon meteen in. Ik heb van tevoren trouwes wel wat handige hulpmiddelen gekocht. Daarover kun je meer lezen op de pagina Gereedschap.

Ik weet niet precies hoe deze nieuwe hobby begon, maar ik weet nog wel wanneer. Ik was in verwachting van mijn eerste kindje en ik had (blijkbaar) wat extra tijd over. Toen kwamen we online een paar schattige doe-het-zelf huisjes tegen (op AliExpress, nota bene). Voordat ik het doorhad, bestelden we er een. En zo begon een nieuwe passie/obsessie.

Forest Times instructions
Klik om te vergroten

Speciale levering

Ik weet nog steeds niet hoe ze het doen, maar dit online bestelde pakketje werd al binnen een paar korte weekjes geleverd. Toen ik het opende, werd ik blij verrast. Er zat een iets kleinere doos verpakt in een wat grotere doos. Binnen in de DIY kit zat een handleiding, geschreven in het Engels, en alle onderdelen die je nodig zou hebben om het knusse huisje van de foto’s te kunnen maken. In de doos zat onder andere een hondje dat water geeft aan de plantjes op de patio.

Klik om te vergroten

Hallo, nieuwe hobby

Tijdens mijn zwangerschapsverlof en nadat de baby (een meisje) geboren was, had ik nog wat tijd over … en zo werd ook mijn nieuwe hobby geboren. De instructies waren eenvoudig te volgen en na een heleboel gepriegel zag ik het doe-het-zelf huisje langzaam maar zeker vorm krijgen. Het duurde even voordat ik het hele ding afhad, maar het eindresultaat is echt heel mooi geworden. Ik heb zelfs een paar (werkende!) lampjes geïnstalleerd, wat van Cute Room’s Forest Times ook zeker ’s avonds een heel gezellig huisje maakt!

Zodra ik dit huisje afhad — of misschien zelfs voordat ik hem helemaal afhad — heb ik er nog een besteld: Holiday Times. Hierover kun je meer lezen op de pagina Holiday Times. Je kunt ook naar YouTube gaan om daar een video te bekijken van mijn Kerst-landschap.

Bekijk wat foto’s

Hieronder vind je een paar foto’s van het eindproduct en wat foto’s van het bouwproces. Veel plezier!
Heb je vragen? Stel ze gerust!

(Visited 22 times, 1 visits today)