Inspiratie … wat kan ik nog meer zeggen?

Inspiratie …

Wat moeten we zonder inpiratie beginnen? Zodra je geïnspireerd bent, kun je aan het ontwerpproces beginnen. Daarom ben ik altijd op zoek naar manieren om inspiratie op te doen. Bijvoorbeeld door om me heen te kijken. Naar de natuur, naar het leven, naar … noem maar op. Of door naar muziek te luisteren.

Één van de dingen waar hakers en breiers inspiratie in vinden is duidelijk. Toch?
>>>

… vinden in garen

Tijd om een veel gebruikt gezegde aan te wenden: een beeld zegt meer dan duizend woorden. Maar zonder gekheid, als je garen ziet of voelt (of ruikt?) dan raak je toch meteen geïnspireerd? Er zijn zoveel soorten garen, zoveel kleuren en texturen en verschil in dikte en zachtheid.

inspiration in yarn

Inspiratie vinden in ontwerpen van andere ontwerpers

En ja, ik kijk ook vaak naar andere ontwerpers die iedere dag anderen inspireren. Op deze pagina komen projecten voorbij van andere ontwerpers waar ik mee bezig ben of die ik afheb. Als je rondneust op de pagina’s Haken en Breien, zul je (op een gegeven moment) mijn eigen patronen vinden, maar voor nu …

Sewrella’s Holiday Sweater KAL (2018)

Sewrellas Holiday Sweater KAL-14

In 2018 organiseerde Sewrella rond de feestdagen een Knit-A-Long of KAL (een ‘brei-maar-mee’) waar ik gewoon aan mee móest doen. Het was eigenlijk de eerste keer dat ik een trui zou breien en hij is echt heel leuk geworden! Ik ben al een tijdje fan van Sewrella’s werk en ik volg haar op Instagram (@sewrella). Wist je dat ze met @sewrellayarn ook handgewerfd garen verkoopt? Ze maakt echt de mooiste creaties.

Je kunt foto’s bekijken van de voortgang die ik maakte. Het was de eerste keer dat ik mee deed aan een KAL en het was erg leuk om te doen! Op de een of andere manier werkte het heel motiverend om me aan te sluiten bij een online groep van (nieuwe) breiers om dit project op te pakken en af te maken.

Zodra ik de rode versie van deze trui afhad, kreeg ik van mijn moeder en schoonzus het verzoek om er ook een voor hen te maken. Een roze en een blauwe. De roze is trouwens klaar — en enthousiast in ontvangst genomen!

(Visited 35 times, 1 visits today)