Drie feitjes over mij

Ok, wat kan ik je over mij vertellen? Mijn naam is Tirza. Ik ben ergens in de 30 en woon in Nederland, samen met mijn man en twee dochters. In een rustig deel in het noordoosten, in Drenthe. Op ongeveer twee uur rijden van onze hoofdstad.

about me - I have two girls
Geen paparazzi

Mijn man heet Mark. Samen hebben we twee meisjes, Esmee en Nina. Ze zijn schattig en zitten nog die leeftijd dat ze heel veel aandacht nodig hebben. De oudste is 3 jaar oud; de jongste 1,5! Vanzelfsprekend betekent dit, dat ik –voorlopig — het grootste deel van mijn tijd aan hen besteed. Ik wil graag iets moois maken van Hooked Arty Crafter en van deze website. Maar voor nu moet ik dat afwisselen met het normale werk (www.tirzaschrijft.nl), de bergen wasgoed en de speeltijd. Dus dat gaat niet zo snel.


Mijn website zal over (een paar van) mijn passies gaan, waaronder breien en haken.

Herhalen

Lang, lang geleden, ergens in mijn kindertijd, heb ik van mijn oma en moeder leren breien. Altijd wanneer het herfst werd, kreeg ik van die breikriebels en begon ik weer aan een nieuw breiproject — meestal een sjaal. En tegen de tijd dat de winter voorbij was, had ik dan weer een sjaal klaar die ik niet meer kon dragen, omdat het alweer te warm was buiten. En dit herhaalde zich zo’n beetje jaarlijks.

Zelfvertrouwen

Creating a Temperature Blanket
Temperature Blanket

In die tijd had ik blijkbaar nog niet het zelfvertrouwen om andere dingen te breien dan sjaals. Totdat ik rond mijn 30ste verjaardag plotseling haken ontdekte en allerlei dingen begon te maken. Denk bijvoorbeeld aan amigurumi’s, dekens en zelfs kleding, zoals truien en vesten.

Creëren

Op enig moment hoop ik dat ik mijn pas gevonden zelfvertrouwen kan aanwenden om mijn eigen brei- en haakpatronen te schrijven. Of misschien moet ik zeggen dat ik dat dan met meer vertrouwen kan doen. Ik heb namelijk al wel een paar dingen ontworpen, die ik op mijn website zal laten zien. (Opnieuw zeg ik, op enig moment, omdat deze website — net zoals de vele projecten op mijn haak- en breinaalden — een Work in Progress oftewel WIP is.)


Je kunt me ook vinden op andere platformen!

Op de foto hierboven draag ik de Sensum Sweater van ElevenHandmade oftewel Linda Skuja. Je kunt haar vinden op Instagram @elevenhandmade.
(Visited 34 times, 1 visits today)