Temperature Blanket 2020

Ok, ik wilde deze blog al veeeeel eerder schrijven! Het was mijn bedoeling om halverwege het project een voortgangsverslag van mijn Temperatuurdeken 2020 te plaatsen. (Laten we zeggen, eind juni/begin juli.) Aangezien het al 30 november is, kunnen we concluderen dat dát niet helemaal gelukt is. Hoe het ook zij, hier is dat toch eindelijk een update. Mét foto’s en zelfs een video.

Wat is een Temperatuurdeken?

Een temperatuurdeken is een gebreide of gehaakte deken. Het idee is om daar gedurende een jaar elke dag een stukje aan toe te voegen. Je kunt je eigen kleuren kiezen of bijvoorbeeld wat traditionelere regenboogkleuren. Er is geen officieel stekenpatroon. Dat betekent dus dat je vrij bent om zelf je eigen deken te ontwerpen. Je kunt zelfs een ronde deken maken of een grote sprei met ongelijke randen (zoals de mijne).

Wie heeft het bedacht?

January Temperature BlanketIk ben niet degene die de temperatuurdeken heeft bedacht. Op een dag was ik aan het rondstruinen op internet, toen ik een mooie deken tegenkwam. Volgens mij was de deken gehaakt door Toni Lipp, van @TLYarnCrafts. Echter, ook Toni was niet de uitvinder van deze grote gehaakte of gebreide stukken stof. Sterker nog, het internet bleek zelfs geen fan meer te zijn van temperatuurdekens. Ach nou ja, ik wel!

Mijn ontwerp: Temperatuurdeken 2020

colorful temperature blanketVoor mijn temperatuurdeken 2020, oftewel mijn jaarproject, heb ik gekozen voor Tunisch haken. Lang voordat 2020 zou beginnen, was ik al bezig met het bedenken van mijn deken: wat voor kleuren en wat voor steken zou ik kiezen? Toen begon het rekenen, het proberen en het opmeten, gevolgd door nog meer gereken. Het duurde even voordat ik eruit was wat voor vorm mijn temperatuurdeken zou krijgen. Ik besloot om te kiezen voor lange stroken stof, één per maand. Deze zou ik dan voorzien van een witte rand en vervolgens aan elkaar naaien. Omdat niet elke maand uit even veel dagen bestaat, is mijn deken aan één kant ongelijk.

Update van de voortgang

In deze blog kun je diverse foto’s zien van de stukken die ik afheb en een video van het werk-in-uitvoering (of work in progress/WIP). Ik heb een heleboel kleuren gebruikt om de verschillende temperaturen te vertegenwoordigen die wij hier in 2020 hadden. Heb je interesse in een schemaatje met de verschillende temperaturen en kleuren? Laat dan een berichtje achter bij de blog of op Instagram (@HookedArtyCrafter) of YouTube.

Hopen dat ik ‘m afkrijg

Op dit moment loop ik erg achter op schema, want ik moet nog twee dagen haken om juli af te maken. (Het is 30 november.) Vanzelfsprekend moet ik daarna bezig met augustus, september, oktober en november en ook al gauw aan december beginnen. Daarna moet ik nog een witte rand haken rondom alle afzonderlijke maanden en die maanden vasthaken aan de rest van de deken. Vervolgens is het tijd voor een mooie witte rand rondom de volledige deken, waarvoor ik een een normale haaknaald zal gebruiken. Duurt dus nog even voordat ik klaar ben …

work in progress

(Visited 115 times, 1 visits today)
Sharing is caring! ~ Delen is lief!

1 Comment

  1. Pingback: Babydeken met hartjes haken - Hooked Arty Crafter

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *